blåbærkage

Skildpadde lagkage

Ingredienser

creme

12 store skildpadder
½ l. piskefløde

bunde

50 g. smør
2 dl. mælk
3 æg
250 g. sukker
1 polynesisk vaniljestang
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver

overtræksmarcipan

250 g. marcipan
100 g. flormelis
2 spsk. glukosesirup

opsmøring og pynt

3 dl. piskefløde
50 g. smeltet mørk chokolade
17 små skildpadder

Cremen:

Varmes fløden op til knap kogepunkt og hældes over skildpadderne. Rør til skildpadderne er smeltet. Køl massen ned, og sæt den på køl i minimum 1 døgn – gerne i to.

Bundene:

Smelt smørret i en gryde. Hæld mælk i og tag gryden fra varmen. Blandingen skal være lun, når den kommer i kagen. Kornene fra vaniljestangen skilles ad med lidt af sukkeret. Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk til det er hvidt og skummende – omkring 15 minutter. Bland mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med mælken. Dejen fordeles i 2 springforme på 26 cm. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter. Bag 1 bund ad gangen ved almindelig ovn. Bundene køler af på rist.

Den dag kagen skal serveres, eller evt. dagen før:

Læg en bund på et lagkagefad. Kom kageplast og en løs kant fra springformen rundt om. Hvis man ikke har kageplast, kan man folde et stykke bagepapir. Skildpaddecremen kommes i en skål og piskes op med elpisker. Kom 2/3 af cremen på bunden og læg den anden bund over. Fordel det sidste af cremen over den øverste bund. Fjern springform og kageplast. Fløden piskes til skum, og der smøres et tyndt lag rundt om kagen. Resten af flødeskummet kommes i en sprøjtepose. Smelt chokoladen. Kom den i en sprøjtepose og lav et tilfældigt mønster på kagen.

Marcipanovertrækket:

Æltes marcipanen med flormelis og glukosesirup. Det er nemmest med hænderne, synes jeg. Rulles ud på et bord drysset med flormelis til et aflangt stykke. – ca. 80 cm. langt. Skæres til i bredden, så det passer til kagen. Mit stykke er 8 cm. bredt. Lægges rundt om kagen.

Sæt flødetutter rundt i kanten af kagen. Sæt 16 skildpadder rundt i kanten og 1 enkelt i midten af kagen.