blåbærkage

Brombærlagkage med hvidchokolade og lakrids

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

1 blad husblas
150 g hvid chokolade
1 dl fløde
15 g glukosesirup
35 g smør
Et nip salt
½ lime, saften

Lakridsbunde

50 g marcipan
30 g sukker
70 g mel
1 tsk bagepulver
40 g smør
2 tsk rålakridspulver
2 æg

Brombærmousse

4 blade husblas
1 vaniljestang
200 g brombær
50 g flormelis
1 tsk rålakridspulver
1 lime, saften
3 dl fløde

Chokoladecreme:

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup i kog. Rør den knugede husblas ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den kogende fløde ned til chokoladen under omrøring med en dejskraber. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt og limesaft. Sæt cremen i fryseren til den har konsistens som meget blødt smør.

Lakridsbunde:

Tænd ovnen på 175 grader. Ælt alle ingredienser – undtagen æg – godt sammen. Pisk så æggene i et ad gangen til dejen er ensartet og luftig. Fordel dejen på et stykke bagepapir, så der er to bunde på 15 cm i diameter. Bag bundene i ca. 10 minutter, og lad dem køle helt af. Skær ½ cm af kanten på den ene bund, så den kan ”gemmes” inde i kagen.

Brombærmousse:

Læg husblassen i koldt vand i 30 minutter. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bring vaniljekorn, brombær, flormelis og rålakrids i kog. Sigt bærkompotten over i en skål og rør husblassen ud deri. Tilsæt limesaft. Lad saften afkøle til ca. 35 grader. Pisk fløden til let skum. Pisk ¼ af flødeskummet godt sammen med saften. Hæld nu saften over i skålen med det kolde flødeskum, og vend moussen ensartet med en dejskraber.

Opbygning, step 1:

Læg den store lagkagebund på et sukkerdrysset lagkagefad. Sæt kanten af en 15 cm springform omkring bunden, og læg et stykke plastik (fx fra en plastiklomme) rundt langs formens kant. Kom chokoladecremen ned i formen, så endnu en lagkagebund og til sidst al brombærmoussen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i minimum tre timer.

Opbygning, step 2:

Fjern springform og plastik fra kagen. Pynt med flødeskum, hvid chokolade og lakridspulver.